hans-dagelet-header

Hans Dagelet Blogt

Ergens begin september....

hans 0084Nu woon ik tijdelijk in Groningen en repeteer daar voor de voorstelling "De Laatkomer". Onlangs hadden we een paar dementerende dames op bezoek in ons repetitielokaal. Ze vonden het bij ons veel leuker dan in het tehuis. Waarom, vroegen we. Jullie vertellen zo open alles over jezelf, jullie luisteren zo goed, dat is in ons tehuis niet zo, dat vonden ze. Eén van die dames keek dwars door me heen. Ze wist zo maar hoeveel kinderen ik had. Ze herinnerde zich ook nog het moment waarop haar geheugen het begaf. Het was voor ons acteurs en regisseur, maar ook voor de verzorgsters van de dames en voor de dames zelf een prachtige dag. We hebben de auto's met onze gasten wild uitgezwaaid.

De vakantie in Cuba was onvergetelijk. Het benam me de adem. Ten eerste was het heet, zeer heet. Ten tweede stond er om iedere hoek, achter iedere deur wel iemand die ons geld afhandig wou maken. We zijn met zijn drieën in zowat elke algemeen bekende truc gestonken. Ten derde is het landschap adembenemend mooi. Afwisselend ook, we zijn van west naar oost gereden. Berooid zijn we teruggekeerd. Maar wel met een rijke bagage aan prachtige ontmoetingen, beelden van steden en landschappen. En met flink wat cd's in de koffer. In Cuba is veel muziek. En heel veel goede muzikanten zijn er. En fabuleuze dansers.
Mijn trompetje, ik had een pocket-trompet bij me in oogstrelende groen-goudkleur, deed wonderen Als ik mijn trompetkoffertje opende maakte ik gelijk dikke vrienden.
Ik heb een hele lijst gemaakt met "Dit is Cuba". Dat gaat bladzijden lang door.
Als ik heel kort mag afsluiten: ik was op avontuur in het land dat iets wegheeft van het Kuifjesland van Alcazar, of in een vreemde 50-er jaren-film. In kleur.

In Cuba hoorde ik van mijn dochter Charlie Chan dat de film "Helium" unaniem goede kritieken kreeg.
In het Nederlands Filmfestival gaat behalve Helium nog een film waar ik de titelrol in speel in premiere, "Basile H." Helaas moest ik een tv-interview met Wilfried de Jong ivm deze twee films afzeggen omdat dit samenvalt met de premiere van de voorstelling "De Laatkomer." Een paar dagen geleden hoorde ik dat de schrijver van het boek, Dimitri Verhulst, op de premiere komt. Dat is goed nieuws, ik verslind zijn boeken vanwege hun compacte, ritmische taalgebruik. Zijn toon is vilein, scherp. Zijn stijl doet mij denken aan L.F. Céline, eveneens een schrijver die ik bewonder.

Als ik 's avonds eenzaam in mijn opgepimpte kamertje in Groningen zit, schrijf ik verder aan mijn nieuwe roman over brandweerman Fred. Mijn beste vriend stond model voor Fred. Ik hoop de tweede helft van oktober een eerste versie af te hebben voor mijn redacteur. Een titel voor mijn nieuwe boek heb ik nog niet. Het was "De modderkruiper." Ik twijfel over die titel. Het nieuwe boek is een verhaal met een begin, een midden en een eind.

Vanaf 15 september hangt er nieuw schilderwerk van mij in het restaurant van "De Smoeshaan", Theater Bellevue, in Amsterdam.

Tot de volgende keer!

Hans

Artikel delen

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.

Personen in deze conversatie

Laad vorige reacties

Laatste reacties

Gast - x
brak potencji
problémy s erekcí
natürliches potenzmittel
la impotencia de los hombres
impuissan...
Ergens begin september.... in Joomla Artikel
Gast - nfbgk2
http://traitement-acne-fr.eu/ http://tratament-acnee-ro.eu/ http://was-hilft-gegen-akne-de.eu/
Bezoeker in Joomla Artikel
Gast - 41370p
http://traitement-acne-fr.eu/ http://tratament-acnee-ro.eu/ http://was-hilft-gegen-akne-de.eu/
Gast - 4t0dlr
http://traitement-acne-fr.eu/ http://tratament-acnee-ro.eu/ http://was-hilft-gegen-akne-de.eu/
Ergens begin september.... in Joomla Artikel
Gast - pygsze
http://jak-si-zvetsit-prsa-cz.eu/ http://lidzeklis-pret-pumpam-lv.eu/ http://pastillas-para-el-acne-...
Bezoeker in Joomla Artikel